За Scott

История на марката

ScottПрез 1958г. ски спортът преминава през сериозна промяна в революционно и еволюционно отношение, благодарение на техническите иновации на Ед Скот. Самият той е дипломиран инженер и запален ски състезател, който живее в Слънчевата долина в Айдахо, САЩ. Съчетаващ в себе си необходимите технологични познания и страстта си към ски спорта, Ед Скот за първи път използва специална алуминиева сплав за изработването на ските. Веднага след това започва и масовото производство и прилагането на този метод, и така, съвсем скоро използваните до момента бамбук и стомана бързо биват изместени.

ScottТака скоро след официалната си поява, марката Scott става лидер в своята област, с производството си на висококачествени продукти и артикули за ски спорта. Воден от своя състезателн дух, Ед Скот не се задоволява само с постигнатото в областта, и бързо насочва вниманието си и към други маркетингови полета. Така започналата само със ски екипировка марка Scott, еволюира до една от най – големите фирми за ски, сноуборд, байк и моторбайк продукти.

 

Факти

ScottПрез 1970г. марката за първи път стъпва на нова територия – мотоциклетизма, с новосъздадената специално маска – очила за мотокрос. Скоро след това Scott представя и своя каталог от ботуши за състезателите, дръжки и захващачи и пълен набор от аксесоари. През 1971г. Scott, произвежда и най–леките ски обувки и представя една от първите ски маски с механизъм за автовентилация.